Проектот е финансиран од Европската Унија

Програма за прекугранична соработка

Превенција од поплави за заштита на животната средина

Најнови објави

Акционен план за заштита од поплави за општина Могила

Преку серии на работилници водени од експертки, во Општина Могила се изработи Акционен план за заштита од поплави за Општина Могила за периодот од Јуни 2021 година до Јуни 2022 година. Во работилниците, односно изработката на овој Акционен план за … Read More

0
МОНИТОРИНГ НА ДРЕНАЖНИТЕ КАНАЛИ ВО МОГИЛА

Претставници на ЕУ Делегацијата во Скопје, соодветното JTS тело и Министерството за локална самоуправа беа во посета на Општина Могила и во мониторинг на реализацијата на проектот „Превенција од поплави за заштита на животната средина“. Имено делегацијата заедно со претставници … Read More

0
Изградба на дренажни канали

Дренажните канали со вкупна должина од 6 километри во општина Могила и општина Малиќ, како еден од најважните делови на проектот се веќе во изградба. Каналите се од огромно значење за месното население, а тоа ќе го видиме и преку … Read More

0