Информации

Седници на совет

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/3)

3 прегледи недела 19th март 2023, 22:41

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/2)

4 прегледи недела 19th март 2023, 22:36

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/1)

2 прегледи недела 19th март 2023, 20:12

Седници на совет 31.01.2023 (24-та седница на совет/1)

20 прегледи среда 1st февруари 2023, 18:05

Седници на совет 27.12.2022(23-та седница на совет/1)

39 прегледи среда 4th јануари 2023, 2:08

Актуелни вести

Информации

Седници на совет

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/3)

3 прегледи март 19, 2023 22:41

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/2)

4 прегледи март 19, 2023 22:36

Седници на совет 15.03.2023 (27-та седница на совет/1)

2 прегледи март 19, 2023 20:12

Сервиси

Учествувај во донесувањето на Буџетот на Општина Могила за 2023 година

Документи

Архива

0

KM2

0

ГОДИНА НА ОСНОВАЊЕ

0

НАСЕЛЕНИ МЕСТА

0

НАСЕЛЕНИЕ

Општина Могила, место во кое секогаш сте добредојдени!

Пелагониската котлина е една од најголемите котлини во Северна Македонија која го зафаќа нејзиниот југозападен дел. Могила се наоѓа во средишниот дел на Пелагонија на десетина километри североисточно од Битола.

Општина Могила е земјоделска општина каде што најмногу се произведуваат житариците и полјоделските култури, но не помалку е застапено и сточарството. Од индустриските објекти позначајна е фабриката за производство на готова животинска храна лоцирана во населбата Радобор. На атарот на Општина Могила стопанисува ЗК Пелагонија и тука се наоѓа најголемата сточарска фарма со околу 800 молзни крави…

За Могила во која секој заслужува да живее!

„Наша задача е да ја унапредуваме нашата Општина, да правиме сè за да биде подобро место за живеење“.

– Драганчо Саботковски
   Градоначалник на Општина Могила

Општина Могила

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Општина Могила © 2023. Сите права се задржани. Дизајнирано од Optimus Solutions.