Голема крводарителска акција

Голема крводарителска акција

Почитувани, на ден 08.12.2018 година во Могила од 10:00 до 14:00 часот ќе се одржи акција за дарување на крв. ДА СЕ ДАРУВА КРВ И ДА СЕ СПАСИ ЖИВОТ НА БЕСПОМОШНИОТ И ПОВРЕДЕНИОТ ШТО НЕ ГО ПОЗНАВАМЕ И ШТО ВЕРОЈАТНО НИКОГАШ НЕМА ДА ГО ЗАПОЗНАЕМЕ...

Прочитај повеќе

ПОДАРИ-СТОПЛИ НЕЧИЕ СРЦЕ !!!

ПОДАРИ-СТОПЛИ НЕЧИЕ СРЦЕ !!!

Најголемата добрина наликува на вода, помага секому и тивко тече на оние места кои се омразени меѓу луѓето. Направи добро дело – Подари!! Биди Хуман!! Хумани сме бидејќи сакаме да бидеме. Хумани сме бидејќи некои луѓе сметаат на нашата...

Прочитај повеќе

Соопштение за јавноста

Соопштение за јавноста

Почитувани, Со функционирањето на локалната самоуправа за прв пат се запознав во 2013 година како народен избраник за да бидам член на Советот на Општина Могила. Како тогашен член на Советот на Општина Могила бев во тек со капиталните трошоци...

Прочитај повеќе

средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

Градоначалникот на Општина Могила оствари средба со Директорот на Управата за јавни приходи. На работната средба се разговараше за регистрација на системот   е-пдд за секое физичко лице. По средбата се регистрираа сите вработени во Општината, ЈКП...

Прочитај повеќе

Донирани 150 книги за библиотеката на ОУ „Гоце Делчев“ во Могила

Донирани 150 книги за библиотеката на ОУ „Гоце Делчев“ во Могила

Писателите Весна Димовска и Илија Мерковски од издавачката куќа Дата Песнопој од Битола, донираа 150 книги за библиотеката на ОУ „Гоце Делчев“ во Могила. На примопредавањето на донацијата присуствуваше и градоначалничката на Општина Могила...

Прочитај повеќе

Јавна дискусија „Перспективите на младите од руралната средина за Европа“

Јавна дискусија „Перспективите на младите од руралната средина за Европа“

Општина Могила и Здружението за меѓународна младинска соработка Интерактив – Битола организираа Јавна дискусија во Општина Могила на тема: „Перспективите на младите од руралната среднина за Европа“. На дискусијата говорници беа градоначалникот на...

Прочитај повеќе

Средба на градоначалничката на Могила со амбасадорката на Турција во Македонија

Средба на градоначалничката на Могила со амбасадорката на Турција во Македонија

Градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска, оствари средба со амбасадорката на Република Турција во Република Македонија, Тулин Еркал Кара. На средбата се разговараше за тековните активности што локалната самоуправа ги реализира во...

Прочитај повеќе

Училишен прибор за сите првоодделенци во Општина Могила

Училишен прибор за сите првоодделенци во Општина Могила

Градоначалникот на Општина Могила, Јасмина Гулевска, заедно со администрацијата од општината денеска ги посетија централните и подрачните училиште во општината. На првооделенците им беше доделен училишен прибор на 53 ученици – првоодделенци во...

Прочитај повеќе