Промоција на земјоделска механизација во општина Могила

Градоначалникот Стево Пивковски присувствуваше на промоцијата на Евро Стил кој донесе на македонскиот пазар трактори од брендот Махиндра. Во присуство на голем број на земјоделци, институции  и претставници на компании од областа на...

Прочитај повеќе

Во Могила ветерот ќе се мери со ветерогенератори

Во општина Могила ветерот ќе се мери со ветерогенератори. Неколку годишното истражување покажа дека општината има потенцијал за нивно поставување и веќе се очекуваат понуди од заинтересираните инвеститори. Со новата инвестициска можност ќе се...

Прочитај повеќе

18 години постоење на Општина Могила

По повод 18 години постоење на Општина Могила градоначалникот Стево Пивковски се обрати пред присутните: Почитувани пратеници во Собранието на РМ, почитувани градоначалници, почитувани конзули, почитувани директори на ЈП, почитувани директорки на...

Прочитај повеќе