Овластено лице за прием на пријави од укажувачи

Овластено лице за прием на пријави од укажувачи

За овластено лице за прием на пријави од укажувачи, доставени заради заштитено внатрешно и надворешно пријавување во Општина Могила, се назначува лицето Андријана Ивановска. Известување

Прочитај повеќе

Јавна набавка и склучен договор за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево

Јавна набавка и склучен договор за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево

На 01.07.2019година се склучи договорот помеѓу Општина Могила и „Изофас“Прилеп за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево со вкупна вредност од  6.795.026,00 денари. Средствата во износ од  4.800.000,00 денари ќе се обезбедат...

Прочитај повеќе

Одржан 7-миот по ред фестивал на дуети „Константин и Елена“

Одржан 7-миот по ред фестивал на дуети „Константин и Елена“

На 11.07.2019год. го прогласив 7-иот по ред фестивал на дуети единствен во нашата држава за отворен. Општина Могила е убава,правиме се за да биде поубава.На нејзините вековни и постоечки вредности надградивме вредности со нов сјај како рефлексија...

Прочитај повеќе

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме    До комисијата за природни елементарни непогоди во Општина Могила поднесени  се 130 барања од земјоделци кои претрпеа штета од невремето што ја зафати оваа општина. Во...

Прочитај повеќе

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)   Денес и утре во винаријата “Чифлик“ се одржува ”Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој” во Пелагонискиот...

Прочитај повеќе

Втора форумска сесија во Општина Могила

Втора форумска сесија во Општина Могила

Во Општина Могила се одржа втората форумска сесија во рамките на Проектот “Зајакнување на општинските совети во општина Могила”. На форумот беа презентирани четирите концепти на предлог проектите: 1. Концепт (1)-Дневен центар за...

Прочитај повеќе

Покана до сите граѓани на Општина Могила

Покана до сите граѓани на Општина Могила

ПОКАНА Локалната самоуправа – Могила во соработка со УНДП и Швајцарската агенција за развој и соработка, а во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети“ почнува со реализација на  Форуми во заедницата и Ве поканува да бидете дел од...

Прочитај повеќе