Асфалтирање на улици во општина Могила

Започнува асфалтирање на улици во општина Могила – Проект финансиран од АФПЗРР на Р. Македонија Проектот опфаќа  активности за асфалтирање на улици во населените места  Могила, Д.Српци и Беранци во вкупна должина од 1 .000 метри...

Прочитај повеќе

Поставување на мерни столбови за мерење на потенцијал на ветар

Во соработка со ГЕФ Проектот  ( Global Environmental Facility, www.gef-piu.mk )при Светската Банка, а подржан од Министерството за Економија на Р. Македонија и во соработка со локалната власт- општина Могила www.mogila.gov.mk во  Август 2012...

Прочитај повеќе