Собирање на отпадната слама за правење на пелети

Собирање на отпадната слама за правење на пелети

Општина Могила заедно со ЈКП “Пела Хигиена” почнува со собирање на отпадната слама од нивите во атарот на с.Могила за производство на пелети со кои се греат јавните институции. ✔Намалување на трошоците за греење! ✔Намалување на...

Прочитај повеќе

Потпишан меморандум за соработка

Потпишан меморандум за соработка

Вчера се потпиша меморандумот за соработка помеѓу Институтот за добро управување и евро-атлански перспективи од Скопје и Општина Могила. Целта на потпишаниот меморандум за соработка е спроведување и јакнење на компонентата за добро управување на...

Прочитај повеќе

Потпишани договорите за финансирање на проекти во Влада на РСМ

Потпишани договорите за финансирање на проекти во Влада на РСМ

Со средства од Програмата за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа до крајот на годината ќе бидат реализирани 74 нови проекти за развој на селата и на подрачјата со специфични развојни потреби во 54 општини...

Прочитај повеќе

Започнува реконструкција на ПОУ „Гоце Делчев“ во с.Радобор и с.Чарлија

Започнува реконструкција на ПОУ „Гоце Делчев“ во с.Радобор и с.Чарлија

На 18.06.2019 година се склучи Договорот за јавна набавка на работи со „МЗТ Инженеринг“ Доо Битола. Предмет на договорот е реконструкција на подрачните основни училишта во населените места Радобор и Чарлија со вкупна вредност од 2.391.071,00...

Прочитај повеќе

Втора форумска сесија во Општина Могила

Втора форумска сесија во Општина Могила

Во Општина Могила се одржа втората форумска сесија во рамките на Проектот “Зајакнување на општинските совети во општина Могила”. На форумот беа презентирани четирите концепти на предлог проектите: 1. Концепт (1)-Дневен центар за...

Прочитај повеќе

Соопштение до сите граѓани на Oпштина Могила

Соопштение до сите граѓани на Oпштина Могила

ИМ СЕ СООПШТУВА НА ГРАЃАНИТЕ НА ОПШТИНА МОГИЛА ДЕКА ОД 05.03.2019 ГОДИНА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА МОГИЛА ЌЕ ОДРЖУВА СОСТАНОЦИ ВО СЕКОЕ НАСEЛЕНО МЕСТО. ГЛАВНИ ТОЧКИ ПО КОИ ЌЕ СЕ РАЗГОВАРА СЕ КЛУЧНИТЕ ПРОБЛЕМИ СО КОИ СЕ СООЧУВААТ ГРАЃАНИТЕ...

Прочитај повеќе