Земјоделците може да извадат дозвола за движење до 12.00 часот

Во врска со Одлуката на Владата за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и недела од 16:00 часот до 05:00 часот, ги известуваме земјоделците дека се утврди појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците, заради интензивирање на сезоната на земјоделски работи, особено во градинарските култури. Конкретно, во […]

Препораки и сугестии за жителите на Општина Могила

Почитувани, Општина Могила на одржаниот состанок на кризниот штаб донесе одлука за формирање на мобилен тим составен од волонтери за помош на сите стари и изнемоштени лица и лица со попреченост во општината. Секој оној граѓанин од наведените категории, кој има потреба од набавка на лекарства, прехрамбени производи и средства за хигиена, со цел да […]