Анкета за жителите на Општина Могила

Анкета за жителите на Општина Могила

Општина Могила заедно со хидро-мелиоративниот систем „Стрежево“ Битола е иницијатор за проширување на хидросистемот „Стрежево“ во атарот на Општина Могила, северно од реката Шемница во опфат од околу 650 хектари. За таа цел Општина Могила...

Прочитај повеќе

Демант од Општина Могила

Демант од Општина Могила

Демант од Општина Могила Почитувани, На ден 20.09.2019 година во прилог емитуван на вестите на ТВ Алфа со наслов “Пелагониските сточари на протест во Битола”, лицето Оливер Ристевски, претседател на општинската организација на ВМРО ДПМНЕ –...

Прочитај повеќе