Општи податоци за ЈКП „Пела Хигиена“

Општи податоци за ЈКП „Пела Хигиена“

Јавното Комунално Претпријатие „Пела Хигиена“- општина Могила е  основано во 2010 година како Заедничко Јавно Претпријатие „Пела Хигиена“ – с. Добрушево општина Могила со одлуки бр. 07-310/5 од 11.05.2010 и бр. 07-497/4 од 18.05.2010 година...

Прочитај повеќе

Јавна набавка и склучен договор за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево

Јавна набавка и склучен договор за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево

На 01.07.2019година се склучи договорот помеѓу Општина Могила и „Изофас“Прилеп за Изградба на канализациона мрежа во населено место Добрушево со вкупна вредност од  6.795.026,00 денари. Средствата во износ од  4.800.000,00 денари ќе се обезбедат...

Прочитај повеќе

Ден за средба со граѓаните на Општина Могила

Ден за средба со граѓаните на Општина Могила

Почитувани, Градоначалникот на Општина Могила и Претседателот на Советот на Општина Могила секој четврток со почеток од 10 часот ќе остварува средба со граѓаните на Општина Могила. со почит, Општина Могила

Прочитај повеќе

Започнува реконструкција на ПОУ „Гоце Делчев“ во с.Радобор и с.Чарлија

Започнува реконструкција на ПОУ „Гоце Делчев“ во с.Радобор и с.Чарлија

На 18.06.2019 година се склучи Договорот за јавна набавка на работи со „МЗТ Инженеринг“ Доо Битола. Предмет на договорот е реконструкција на подрачните основни училишта во населените места Радобор и Чарлија со вкупна вредност од 2.391.071,00...

Прочитај повеќе

Голем успех на фудбалската школа Еден на Еден

Голем успех на фудбалската школа Еден на Еден

Могилчани радувајтесе фудбалската школа од Могила е (1) прво место на престижниот турнир Во Охрид!ФК Еден на Еден – ФК Спорт Ефе 3-1 Могила СкопјеСтрелци: Стефан Секирски, Бојан Шекревски, Јован Мрмачовски Gepostet von Eden Na Eden...

Прочитај повеќе

Чествување на ликот и делото на Ило Лопатички

Чествување на ликот и делото на Ило Лопатички

Ило Лопатички,Могилчанецот,даде свој значаен придонес за нашата татковина. На 10.07.2014година го одлета,тој,последниот кобен лет во кој го изгуби животот заедно со екипажот. Секогаш ќе недостига поздравот над Могила од Илче. Вечна му слава!

Прочитај повеќе