Пелагониско Сретсело

Пелагониско Сретсело

На 16.06.2019 година по прв пат се одржа манифестацијата „ПЕЛАГОНИСКО СРЕТСЕЛО“. Успешноста на настанот е заслуга на организаторите: Центар за едукација и негување на традицијата и фолклорот Етно Илинден од Битола и Могила и Општина Могила.

Прочитај повеќе

Тековни активности на територија на Општина Могила

Тековни активности на територија на Општина Могила

Тековни активности во Општина Могила: Во тек се изградбa и реконструкција на три училишта : – Централно училиште во село Добрушево; – Подрачно училиште во село Радобор ; – Подрачно училиште во село Долна Чарлија. Во моментот...

Прочитај повеќе

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме

Во општина Могила 130 земјоделци поднеле барање за штета од невреме    До комисијата за природни елементарни непогоди во Општина Могила поднесени  се 130 барања од земјоделци кои претрпеа штета од невремето што ја зафати оваа општина. Во...

Прочитај повеќе

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)

Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој во Пелагонискиот регион (фотогалерија)   Денес и утре во винаријата “Чифлик“ се одржува ”Меѓународна конференција за одржлив рамномерен регионален развој” во Пелагонискиот...

Прочитај повеќе