Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ

Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ

Основното училиште„ Гоце Делчев “ од Могила добитник е на ТРЕТО ЗЕЛЕНО ЗНАМЕ . Зеленото знаме се доделува како највисоко признание за работа на проекти од областа на екологијата  во рамки на проектот Интеграција на еколошката едукација во...

Прочитај повеќе

Соопштение за јавноста

Соопштение за јавноста

Почитувани, Со функционирањето на локалната самоуправа за прв пат се запознав во 2013 година како народен избраник за да бидам член на Советот на Општина Могила. Како тогашен член на Советот на Општина Могила бев во тек со капиталните трошоци...

Прочитај повеќе

средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

средба на Градоначалникот на Општина Могила со Директорот на Управата за јавни приходи

Градоначалникот на Општина Могила оствари средба со Директорот на Управата за јавни приходи. На работната средба се разговараше за регистрација на системот   е-пдд за секое физичко лице. По средбата се регистрираа сите вработени во Општината, ЈКП...

Прочитај повеќе