Општините Могила, Новаци и Битола потпишаа меморандум за соработка со РЕК – Битола

Општините Могила, Новаци и Битола потпишаа меморандум за соработка со РЕК – Битола

Градоначалниците на општините Могила, Новаци и Битола потпишаа Меморадум за соработка со РЕК–Битола со што ќе се зацврсти досегашната соработка помеѓу коминатот и трите пелагонски општина кои се во непосредна близина на истиот. Директорот на...

Прочитај повеќе

Се поставуваат бекатон плочки на патеките околу училиштето во село Ношпал

Се поставуваат бекатон плочки на патеките околу училиштето во село Ношпал

Општина Могила со интензивни активности во основните училишта се подготвува за почетокот на новата учебна година. Имено во новото училиште во село Ношпал се поставуваат бекатон плочки на патеките околу училиштето, а исто така се изгради и...

Прочитај повеќе

Советот на општина Могила ја одржа 17-тата седница

Советот на општина Могила ја одржа 17-тата седница

По усвојувањето на записникот од претходната седница советниците го разгледаа и усвоија дневниот ред од 17-тата седница на која што имаше 10 точки на дневниот ред. На почетокот на седницата советниците едногласно ја усвоија Предлог – Одлуката за...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК за учество во пилотни активности за диверзификација и подобрување на ефикасноста на земјоделските стопанства во Македонија

ЈАВЕН ПОВИК за учество во пилотни активности за диверзификација и подобрување на ефикасноста на земјоделските стопанства во Македонија

Во рамките на инструментот за претпристапна помош (ИПА Компонента 1), во јануари 2018, конзорциумот Еволуксер во партнерство со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство започна со имплементација на проектот „Градење на основи за...

Прочитај повеќе

Чествување за придонесот и работата на рускиот почесен конзул во Битола, Александар Аркадиевич Ростковски

Чествување за придонесот и работата на рускиот почесен конзул во Битола, Александар Аркадиевич Ростковски

На покана на Регионалното здружение за македонско – руско пријателство „А.А.Ростковски“ од Битола, градоначалникот на општина Могила, Јасмина Гулевска, во просториите на Меѓународниот Славјански Универзитет “Г.Р.Державин” присуствуваше на...

Прочитај повеќе

Ацо Тасевски назначен за нов секретар на Општина Могила

Со одлука на градоначалникот на Општина Могила, Јасмина Гулевска, за нов секретар на општината е назначен Ацо Тасевски кој ја извршуваше функцијата раководител на одделението за урбанизам, комунални работи и ЛЕР како и функцијата претседател на...

Прочитај повеќе

ЦЈЗ – Битола ќе врши дезинсекција за уништување на комарците на подрачјето на Општина Могила

Согласно законот за заштита на населението од заразни болести и препораките на Министерството за здравство на РМ, а врз основа на одлуката на Советот на Општина Могила за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на...

Прочитај повеќе