Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Започна реализацијата на акцискиот план за чистење на порои. Проектот за чистење на порои е во соработка на АД Водостопанство на Република Македонија и Општина Могила. Во моментов се чисти поројот Слатина во должина од 1700 метри. Исто така...

Прочитај повеќе

Соопштение за сите граѓани на Општина Могила

Почитувани сограѓани, Градоначалникот на Општина Могила и Претседателот на Совет на Општина Могила секој четврток ќе имаат средба со граѓани   во период од 10:00 часот до 15:00 часот.     со почит, Општина Могила

Прочитај повеќе

Обичај кој се негува со децении -„Водичарки“с.Беранци

Обичај кој се негува со децении -„Водичарки“с.Беранци

Селото Беранци, општина Могила, Битолско е едно од ретките населени места во Македонија, а можеби и единствено, каде што до денес “живо” се практикуваат обичаите и обредите за Водици и се предаваат од генерација на генерација. Главни...

Прочитај повеќе

Обичај кој трае со децении -„Водичарки“ с.Беранци

Селото Беранци, општина Могила, Битолско е едно од ретките населени места во Македонија, а можеби и единствено, каде што до денес “живо” се практикуваат обичаите и обредите за Водици и се предаваат од генерација на генерација. Главни...

Прочитај повеќе