Трета седница на совет на општина Могила

На 16.11.2017 година се одржа третата седница на Советот на Општина Могила За работа беше предложен следниот дневен ред 1. Предлог-Решение за избор на на член и заменик од редот на советниците кои ќе учествуваат при склучување на бракови во...

Прочитај повеќе

Покана за Тракторијада 2017

Општина Могила и Локалната Акциона Група ПеЛАГонија имаат чест да Ве поканат на Саем за Земјоделство – Тракторијада 2017 Петок, 1 Декември, 2017 година, 10:00 – 15:00 ч Могила, Општина Могила (пред Општинската зграда) Саемот за...

Прочитај повеќе

Втора седница на Совет на општина Могила

На ден 13.11.2017 година се одржа втората по ред Седница на Советот на општина Могила На седницата за работа беше следниот дневен ред: 1. Решение за избор на Претседател и членови на Комисија за финансии и ЛЕР 2. Решение за избор на Претседател и...

Прочитај повеќе

Прва Конститутивна седница на Совет на Општина Могила

Прва Конститутивна седница на Совет на Општина Могила

На ден  01.11.2017 година беше свикана Првата Конститутивна седница на Совет на Општина Могила. За работа на седницата беше предложен следниот дневен ред: 1 Избор на Комисија за прашања на верификација, избори и именувања, 2. Верификација на...

Прочитај повеќе

Изградба на подлога за монтажно училиште во населено место Ношпал

Во тек на изработка е проектот за Изградба на бетонска подлога, водовод и канализација за монтажно училиште во с.Ношпал. Изведувач на проектот е МЗТ Инженеринг Битола. Проектот е целосно финансиран од Буџетот на Општина Могила во вкупна вредност...

Прочитај повеќе

Изгрaдбaтa нa пaркoвите вo с. Дoбрушевo и с. Дедебaлци.

Во тек на реализација е изградба на парковите во неселените места Добрушево и Дедебалци. Изведувач на проектот е Јоска Транс Дооел со вкупна вредност по договор е  5.707.043 денари од кои  2.900.000 денари се од Министерството за животна средина...

Прочитај повеќе

Хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“

Хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“

Пред преполната сала „Јордан Пиперката“ во Демир Хисар започна третиот по ред хуманитарен турнир во фудбал „Валентин Стефановски“ во чест на Валентин кој своите последни фудбалски активности ги имаше токму за екипата на Могила. Започна третиот...

Прочитај повеќе