Во завршна фаза е грантот добиен од Европската Унија

По барање на Владата на Р. Македонија, Европската Унија се огласи да обезбеди 15,5 милиони евра за развој на руралната инфраструктура. Вкупниот износ на програмата, вклучувајќи го и кофинансирањето од страна на Владата изнесува 20,667 милиони...

Прочитај повеќе

Завршува изградбата и реконструкцијата на улиците оштетени од поплавите

Завршува изградбата и реконструкцијата на улиците оштетени од поплавите кои ја зафатија територијата на Општина Могила. Проктот е целосно финансиран од Европска Унија, со имплементација и техничка поддршка од UNDP. Реконструкција и рехабилитација...

Прочитај повеќе