ИЗВЕШТАЈ ЗА ИЗВРШЕНАТА САМОЕВАЛУАЦИЈА на работата на ОУ„Браќа Миладиновци“ Добрушево

Во прилог може да ја погледнете Самоевалуацијата на работата на ОУ „Браќа Миладиновци“ од с.Добрушево. Целта на Самоевалуацијата е со конкретни анализи и осврти на сите области на работење на училиштето да се добие слика за квалитетот во...

Прочитај повеќе

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта

Се реализира барањето на Општина Могила до Министерството за траспорт и врски и Агенцијата за државни патишта За само неколку месеци ветеното на Општина Могила се реализира и се реконструира патот Бучин- Трновци – Ивањевци –...

Прочитај повеќе

Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски

Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски

Општина Могила домаќин на меѓународната манифестација „КУЛТУРНИ ВИДИЦИ“ посветена на 1.100 години од смртта на Св.Климент Охридски. На манифестацијата присуствуваше актерска екипа на Народниот театар од Прилеп, врвни писатели од Монголија...

Прочитај повеќе