Kоритото на Шемница со нов изглед во Могила

Една од најцрните точки на реката Шемница во централниот дел на селото Могила, каде што при обилни дождови се поплавуваа околните куќи и ниви, започна со уредување на коритото и добива естетски изглед достоен на градските реки. Со средства од...

Прочитај повеќе

ОУ „Гоце Делчев“ Могила дел од ACES по втор пат

ОУ „Гоце Делчев“ Могила дел од ACES по втор пат.             Нашето училиште во периодот од септември до мај во учебната 2015/2016 год. ќе го реализира проектот Worthy of our efforts во партнерство со основното училиште Bijaći од Kaštel Novi, Р...

Прочитај повеќе