Свечено отворено училиштето Браќа Миладиновци во Будаково

Со турско оро и македонска песна беше отворено темелно реконструираното училиште Браќа Миладиновци во село Будаково, Општина Могила. Финансиите се од Турската Интеграција за соработка и развој и Општина Могила. На свеченото пуштање во употреба...

Прочитај повеќе

Могила ќе добие брикетара

Отпадот ќе се користи за греење. Од сламата ќе се прават брикети за затоплување. Ова е 250 илјади евра проект кој што општина Могила го добила преку меѓугранична соработка со Р.Грција. Проектот се чека на потпишување па негово реализирање. „...

Прочитај повеќе

Асфалтирање во Ивањевци општина Могила

Жителите на с.Ивањевци општина Могила од денес ќе газат по 256 метра нова асфалтирана улица проект реализиран од општина Могила и АФПЗРР(Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој) на Р. Македонија...

Прочитај повеќе

Промоција на земјоделска механизација во општина Могила

Градоначалникот Стево Пивковски присувствуваше на промоцијата на Евро Стил кој донесе на македонскиот пазар трактори од брендот Махиндра. Во присуство на голем број на земјоделци, институции  и претставници на компании од областа на...

Прочитај повеќе

Во Могила ветерот ќе се мери со ветерогенератори

Во општина Могила ветерот ќе се мери со ветерогенератори. Неколку годишното истражување покажа дека општината има потенцијал за нивно поставување и веќе се очекуваат понуди од заинтересираните инвеститори. Со новата инвестициска можност ќе се...

Прочитај повеќе

18 години постоење на Општина Могила

По повод 18 години постоење на Општина Могила градоначалникот Стево Пивковски се обрати пред присутните: Почитувани пратеници во Собранието на РМ, почитувани градоначалници, почитувани конзули, почитувани директори на ЈП, почитувани директорки на...

Прочитај повеќе

Се одржа 6-тата седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион

Се одржа 6-тата седница на Советот за развој на Пелагонискиот плански регион. Се разгледуваа активностите за наредниот период, тековните проекти и можностите за идни аплицирања на проекти кои се од големо значење за сите 9 општини од регионот...

Прочитај повеќе