Известување до граѓаните на Општина Могила

Почитувани,

Упатувам благодарност за дисциплираноста на жителите на Општина Могила кои ги почитуваат мерките во целост, до овој момент нема ниту еден позитивен на COVID-19 и се надеваме дека ќе остани така.

На територија на Општина Могила целосно се почитува полицискиот час во цел овој изминат период.

1. Следните економски оператори ќе може да вршат достава на намирници за итни и неодложни потреби на граѓаните за време на полициски час во деновите сабота и недела од 10 – 14 часот:

Реден број Име на фирма
Населено место
Волонтер 1

Име и презиме

 

Волонтер 2

Име и презиме

 

Волонтер 3

Име и презиме

 

1 ДООЕЛ КАЈ БУЧКО
с. Радобор
Стево Стојановски Љупче Стојановски

Тел.075/242-766

/
2 ДООЕЛ ГОНИ ЦВЕТ

с. Ношпал

Горан Цветковски

071/729-625

Николина Цветковска

Тел.075/309-065

Силвана Христовска

078/292-163

3 ДООЕЛ КОТА 1050

с.Дедебалци

Љупчо Трифуновски

070/563-624

Анета Трифуновска

 

/
4 ДООЕЛ ДАЕС КОМПАНИ

с.Дедебалци

Соња Ристевска

 

Димче Ристевски

070/590-754

/
5 ДООЕЛ ИВАН НАЧКО
с.Беранци
Роберт Начкоски

072/515-937

/ /
6 ПРЕСИЛСКИ ПРОМ ДООЕЛ
с.Могила
Александра Пресилска

078/268-204

Катерина Ивановска

 

/
7 ДООЕЛ ДИМ-ДАМ

с.Трновци

 

Николче Крстевски

070/727-728

/ /
8 ДУКАДИН КОМЕРЦ

с.Трновци

Зоре Стефаноски

072/569-509

Елизабета Стефаноска

 

/
9 ДООЕЛ МЕНДО СИМ

с.Долно Српци

Илче Ристевски

 

Мендо Ристевски

076/700-271

Снежана Ристевска

 

10 ЈОВАН 24 ДООЕЛ

с.Долно Српци

Оливера Мицкоска

075/817-926

/ /
11 ДООЕЛ ЉИЈА

с.Ивањевци

Горданчо Ангелковски

075/294-049

Бети Ангелковска

 

/
12 ДООЕЛ СТЕ-ПЕТ

с.Ивањевци

 

Добринка Јошевска

 

Марјанчо Јошевски

072/309-293

/
13 ЛОЗНАНИ ПРОМ

с.Лознани

Робе Петрески

070/537-189

/ /
14 ЦЕНТАР КОМЕРЦ

с.Вашарејца

Кире Неделковски

078/460-789

/ /
15 ВАЛ-ПРОМ

с.Долно Чарлија

 

Жаклина Стојановска

076/460-099

Стеван Стојановски

1512959410008

А1801584

/
16 ДООЕЛ КАРАДАГЛАР

с.Будаково

Емретин Салиевски

070/732-257

/ /

Доставата на најнеопходните намирници до граѓаните (за време на полициски час) ќе ја вршат волонтери вработени во продавниците/маркетите и истите се задолжуваат да носат заштитни маски и ракавици.

Им се препорачува на сите граѓани кои живеат на територијата на Општина Могила сите најнеопходни намирници да ги набават до петок до 16 часот.

2. Се известуваат сите граѓани на Општина Могила дека за време на полицискиот час дежурна аптека (24/7) за набавка на лекови ќе биде аптеката Роса Вита во Битола.

Дипломиран фармацевт Сузана Димовска од с. Могила стои на располагање за сите граѓани на Општина Могила во деновите сабота и недела кои имаат итна потреба од лекарства, контакт телефон 070/373-272

3. Земјоделците што имаат работни обврски на своите земјоделски површини на фармите, а кои се наоѓаат во атарот (место на живеење) на селото во кое што живеат, можат да се движат за време на забраната за движење, исклучиво заради извршување на работните активности без да вадат дозволи за движење.

Земјоделците пак чиишто земјоделски површини или фарми се наоѓаат надвор од селото/градот каде што живеат и треба да патуваат од едно во друго село, да се движат во регионален пат, имаат работни обврски поврзани со производството, задолжително треба да извадат дозвола за движење.

Вадењето дозволи за оние земјоделци кои треба да патуваат од местото на живеење до локацијата каде што им се наоѓа земјоделската површина или фарма, ќе се спроведува преку испраќање на податоци до подрачните единици на МЗШВ.

За време на полицискиот час активни ќе бидат и општинските тимови:

  • Зоран
  • Тони

Итни броеви:

  • Брза помош – 194
  • Пожарна – 193
  • Полиција – 192

За сите прашања достапна сум како градоначалник на тел. број 078/484-798

Со почит,
Јасмина Гулевска
градоначалник

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Информации

Седници на совет

Mogila_Municipality

Општина Могила

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Општина Могила © 2024. Сите права се задржани. Дизајнирано од Optimus Solutions.