Информации

Седници на совет

Sednica Sovet Mogila 2021 /5

43 прегледи декември 22, 2021 13:19

Sednica Sovet Mogila 2021 /4

200 прегледи декември 22, 2021 13:19

Sednica Sovet Mogila 2021 /3

38 прегледи декември 22, 2021 13:19

Документи

Актуелни вести

После серијата земјотреси кои ја зафатија територијата на Општина Могила на ден 09.01.2022 година и 10.01.2022 година, се повикуваат жителите на Општина Могила кои претрпеле

  Христос се роди! Навистина се роди! Воздухот е исполнет со радост! За многу години да е највеселиот христијански празник Божиќ со кој го славиме

Почитувани жители, ви го честитам празникот Бадник, ноќ спроти Христовото раѓање. Посната бадникова вечера нека ги сплоти сите семејства и нашите срца да се отвораат

Среќна Нова 2022-ра година

Информации

Седници на совет

Sednica Sovet Mogila 2021 /5

43 прегледи декември 22, 2021 13:19

Sednica Sovet Mogila 2021 /4

200 прегледи декември 22, 2021 13:19

Sednica Sovet Mogila 2021 /3

38 прегледи декември 22, 2021 13:19

Документи

Сервиси

Настани

Архива

0

KM2

0

ГОДИНА НА ОСНОВАЊЕ

0

НАСЕЛЕНИ МЕСТА

0

НАСЕЛЕНИЕ

Општина Могила, место во кое секогаш сте добредојдени!

Пелагониската котлина е една од најголемите котлини во Северна Македонија која го зафаќа нејзиниот југозападен дел. Могила се наоѓа во средишниот дел на Пелагонија на десетина километри североисточно од Битола.

Општина Могила е земјоделска општина каде што најмногу се произведуваат житариците и полјоделските култури, но не помалку е застапено и сточарството. Од индустриските објекти позначајна е фабриката за производство на готова животинска храна лоцирана во населбата Радобор. На атарот на Општина Могила стопанисува ЗК Пелагонија и тука се наоѓа најголемата сточарска фарма со околу 800 молзни крави…

За Могила во која секој заслужува да живее!

„Наша задача е да ја унапредуваме нашата Општина, да правиме сè за да биде подобро место за живеење“.

– Драганчо Саботковски
   Градоначалник на Општина Могила