Реконструкција на патната инфраструктура на територија на Општина Могила

Реконструкција на патната инфраструктура на територија на Општина Могила

Приоритет на секоја Општина е патната инфраструктура.Во соработка со ЈП Државни Патишта и ЈП Македонија Пат се асфалтира стариот регионален пат Битола -Прилеп од Вашарејца до пругата Лознани и од с.Беранци до индустриската зона Петилеп. Овој...

Прочитај повеќе

Остварена средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА)

Остварена средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА)

Градоначалничката на Општина Могила, Јасмина Гулевска, оствари официјална средба со Координаторот на програмската канцелерија на Турската агенција за соработка и координација (ТИКА) – Скопје г-дин Ајтекин Ајден. На средбата се разговараше...

Прочитај повеќе

Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Реализација на проекти предвидени во 2018 година

Започна реализацијата на акцискиот план за чистење на порои. Проектот за чистење на порои е во соработка на АД Водостопанство на Република Македонија и Општина Могила. Во моментов се чисти поројот Слатина во должина од 1700 метри. Исто така...

Прочитај повеќе

Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија

Во рамките на одбележувањето на Денот на наставата на турски јазик во Македонија, градоначалничката на општина Могила г-ца Јасмина Гулевска, заедно со потрпетседателката на Интерактив – Битола, г-ѓа Нурјан Махмуд, како и членот на...

Прочитај повеќе

Изградба на подлога за монтажно училиште во населено место Ношпал

Во тек на изработка е проектот за Изградба на бетонска подлога, водовод и канализација за монтажно училиште во с.Ношпал. Изведувач на проектот е МЗТ Инженеринг Битола. Проектот е целосно финансиран од Буџетот на Општина Могила во вкупна вредност...

Прочитај повеќе

Изгрaдбaтa нa пaркoвите вo с. Дoбрушевo и с. Дедебaлци.

Во тек на реализација е изградба на парковите во неселените места Добрушево и Дедебалци. Изведувач на проектот е Јоска Транс Дооел со вкупна вредност по договор е  5.707.043 денари од кои  2.900.000 денари се од Министерството за животна средина...

Прочитај повеќе

Асфалтирање на населено место Лознани

Продолжува асфалтирањето во населено место Лознани. Проектот „Санација и рехабилитација на улици во населено место Лознани, Крак 5 и Крак 6“ е финансиран од Бирото за регионален развој на Р.Македонија и Буџетот на Општина Могила во вредност од...

Прочитај повеќе